La nostra cuina, ara amb la TMX
Olives verds senceres.
Agafem les olives i les posem arremulla durant 10 dies (canviant l'aigua cada dia), després
es posen en aigua amb sal al 10% unes branques d'herbeta d'olives de muntanya i es deixen reposar en una
xarreta. Hi ha gent que se les menja als 7 dies pero pel meu gust estan massa fortes fins que no passen
uns 3 mesos, després les podrem menjar durant tot l'any seguent.
Nota: No posar sal iodada posar sal de gra gruixut i l'aigua que no porti clor.
Codonyat
Ingredients
- 2 codonys (1/2 kg aproximadament),sense pelar,ben llavats i sense llavors.
- El mateig pes de sucre que pesen els codonys (1/2 kg aproximadament).
- Opionalment podem ficar 1 llima o taronja pela, sense llavors.
Preparació
- Triturem tot junt durant 30 segons a velocitats 5-9 progressiu.
- Baixar lo que ha quedat a les parets del got, per que no quede cru i programar 30 minuts, a 100ºC, velocitat 5.
- Posem la mescla en un recipient i deixem gelar en lloc fresc i sec.